احداث واحد‌های پلی الفین توسط پتروشیمی مارون

به طور کلی الفین های سبک بیش از نیمی از سهم مواد پایه تولیدی پتروشیمی های دنیا را به خود اختصاص داده اند و از این لحاظ جایگاه مناسبی دارند.

به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛ یکی از اهداف مهم در صنایع پایین دستی پتروشیمی ایجاد حداکثر ارزش افزوده در سبد محصولات تولیدی است. توجه به نکاتی هنگام توسعه این صنایع می‌تواند ما را در رسیدن به این هدف یعنی ایجاد حداکثر سود با فروش سبد محصولات یاری کند. محقق شدن این هدف مستلزم رهایی از دیدگاه سنتی و تک بعدی در رابطه با افزایش اسمی تنها ظرفیت پتروشیمی می‌باشد باید تأکید کرد ایجاد زنجیره ارزش صرفاً در احداث واحد‌های پتروشیمی جدید خلاصه نمی‌شود.

 

قبل از احداث هر واحد پتروشیمی ابتدا باید سبد محصولات قابل عرضه کشور در منطقه چه به صورت خام، چه در قالب محصولات واسطه‌ای و چه نهایی را مدنظر قرار داد و برای ایجاد سبد محصولات متنوع‌تر در بازار اقدام به بروز کردن واحد‌های موجود و در صورت نیاز احداث واحد جدید کرد.

در این باره باید گفت زنجیره ارزش در واحد‌های پتروشیمی عموماً به سه دسته تقسیم می‌شود:

۱- زنجیره ارزش الفین ها؛ ۲- زنجیره ارزش گاز سنتز؛ ۳- زنجیره ارزش آروماتیک‌ها

در دسته زنجیره ارزش الفین‌ها، اتیلن، پروپیلن، بوتادین و بوتیلن به عنوان خوراک وجود دارد.

به همین منظور مدیریت شرکت پتروشیمی مارون با توجه به خوراک اتیلن مازاد در منطقه و بر اساس اهداف بلند مدت و توسعه اقتصادی پایدار و جهت جلوگیری از خام فروشی تصمیم به تکمیل زنجیره ارزش و اجرای پروژه مطالعه امکان سنجی تولید محصولات پلی الفینی (از جمله پلی اتیلن سنگین – پلی اتیلین سبک و پلی اتیلین سبک خطی) گرفت که در این راستا بررسی‌ها توسط شرکت‌ها و مشاورین خبره در حال انجام می‌باشد.