بررسی سهم های پتروشیمی در بازار سرمایه

بررسی سهام پتروشیمی نشان می دهد که وضعیت کلی سهام این شرکت ها وضعیت مطلوب تری نسبت به سایر گروه ها در بازار سرمایه دارد.

به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛ بازار سرمایه در اولین هفته کاری تابستان (۳ – ۷ تیرماه) تحت تاثیر اخبار اقتصادی قرار داشت و متاثر از این فضا روندی سینوسی پیدا کرد. شاخص کل بورس که در آغاز معاملات هفته روی عدد دو میلیون و ۱۷۴ هزار واحد قرار داشت در پایان معاملات روز چهارشنبه تا عدد دو میلیون و ۱۵۳ هزار واحد کاهش پیدا کرد که به این ترتیب سهامداران به طور میانگین با زیانی در حدود یک درصدی مواجه شدند.

شاخص هم‌وزن از ارتفاع ۷۴۶ هزار و ۱۳۴ واحد در آغاز معاملات هفته به عدد ۷۴۶ هزار و ۶۳۵ واحد رسید و به این ترتیب رشد بسیار اندکی را ثبت کرد. اما شاید همین که این شاخص منفی نبود نشانه خوبی برای بازیگران این بازار باشد.

بررسی سهام پتروشیمی نشان می دهد که وضعیت کلی سهام این گروه اگرچه متاثر از بازار است اما وضعیت نسبتا مطلوب تری نسبت به سایر گروه ها دارد. در مجموع این هفته، از میان ۳۰ سهم قابل خرید و فروش، ۱۰ سهم بازدهی مثبت داشتند و ۲۰ سهم هم با کاهش قیمت روبرو شدند.این وضعیت دقیقا مشابه وضعیتی است که در هفته ماقبل وجود داشت و همین نشانه ثبات و اقبالی نسبی به این گروه باشد .

در این هفته نماد پتروشیمی های آبادان (شپترو)، دهدشت (دهدشت)، فارابی (شفارا)، پتروشیمی غدیر (شغدیر)، پتروشیمی اصفهان (شصفها) که در هفته قبل بسته شده بودند، باز شدند اما نماد پتروشیمی بوعلی (بوعلی) در روز هفتم تیرماه بسته شد.

بیشترین سود

از ۱۰ سهمی که در این هفته افزایش قیمت داشتند، ۵ سهم سودی کمتر از ۵ درصد و ۴ سهم نیز سود بین ۵ تا ۱۰ درصدی را ثبت کردند. همچنین یک سهم نیز سود بالاتر از ۱۰ درصد را نشان داد که در این بازار بسیار قابل توجه است.

شرکت سرمایه گذاری پتروشیمی (وپترو) که هفته قبل نیز با سودی نزدیک به ۱۰ درصد در رتبه دوم جدول پربازده ها قرار داشت، این هفته هم با سود ۱۰.۲ درصدی در صدر این حدول ایستاد. پتروشیمی بوعلی (بوعلی) هم که در هفته قبل مقام اول را دارا بود، این هفته با ۶ درصد سود همچنان جزو پربازده ها بود.

 

پنج سهم با بالاترین سود در این هفته به ترتیب عبارت است از:

نماد درصد سود قیمت ابتدای هفته قیمت پایانی وضعیت نهایی
وپترو ۱۰.۲ ۲۷۴۱۰ ۳۰۲۱۰
شبصیر ۸.۵ ۲۷۸۰۰ ۳۰۱۵۰
خراسان ۸ ۱۴۹۲۹۰ ۱۶۱۲۸۰
بوعلی ۶ ۵۴۵۸۰ ۵۷۸۶۰
شصفها ۵.۸ ۲۱۰۵۰۰ ۲۲۲۸۰۰

 

بیشترین زیان

همان طور که گفته شد این هفته ۲۰ سهم از میان سهام پتروشیمی با زیان مواجه شدند. به این ترتیب تعداد سهام زیانده این گروه نیز نسبت به هفته تغییری نکرد. از این تعداد، ۱۵ سهم زیانی کمتر از ۵ درصد داشتند، ۵ سهم زیان بین ۵ تا ۱۰ درصد داشتند و ۲ سهم نیز زیانی بیش از ۱۰ درصد داشتند.

پتروشیمی خارک (شخارک) این هفته با زیانی معادل ۱۲.۳ درصد پرزیان ترین سهم پتروشیمی بود.

 

پنج سهم با بالاترین کاهش قیمت این هفته به ترتیب عبارت است از:

نماد درصد زیان قیمت ابتدای هفته قیمت پایانی وضعیت نهایی
شخارک ۱۲.۳ ۵۴۵۶۰ ۴۷۸۳۰
شغدیر ۱۱.۴ ۷۹۰۷۰ ۷۰۰۹۰
شپدیس ۹.۳ ۱۶۱۵۸۰ ۱۴۶۶۱۰
شیراز ۷.۶ ۲۹۸۹۰ ۲۷۶۱۰
زاگرس ۷.۳ ۱۴۹۸۰۰ ۱۳۸۸۵۰

بازار سهام این هفته هم شاهد خروج پول حقیقی بود. در نخستین روز از هفته جاری، ۴۴۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. در دومین روز هفته، اما بازار شرایط بهتری را از این نظر تجربه کرد و تنها ۱۹۱ میلیارد تومان تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی ثبت شد. در سومین روز از هفته جاری هم تراز پول حقیقی منفی بود و بر همین اساس ۲۳۶ میلیارد تومان دیگر از بازار سهام خارج شد.

ششم تیرماه، خروج پول حقیقی شدت گرفت و به این ترتیب ۵۳۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. در آخرین روز از هفته جاری هم ۲۸۱ میلیارد تومان دیگر تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی رخ داد تا به این ترتیب طی هفته نخست تیرماه، بیش از هزار و ۶۸۷ میلیارد تومان از بازار سهام خارج شده باشد.