راهکارهای جلوگیری از ناترازی سوخت در نشست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بررسی شد
به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛ به نقل از خانه ملت، علی خضریان با اشاره به نشست امروز (چهارشنبه، ۲۵ مردادماه) کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و برخی از معاونان وی، همچنین مدیران وزارت امور خارجه و معاون قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) درباره تازهترین اقدامهای انجامشده برای جبران ناترازی تولید گاز پیش از آغاز فصل سرما اظهار کرد: با وجود وضع مناسب ذخایر خدادادی گاز در کشور، شرایط تولید بهدلیل بیتوجهی از سالهای گذشته، همچنین بیتوجهی به بهینهسازی مصرف، شرایط مطلوبی ندارد.
وی افزود: براساس گزارشهای شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، روزانه ۲۱۵ میلیون مترمکعب هدررفت گاز بهدلیل مدیریت نشدن مصرف در کشور داریم که شامل اتلاف گاز در بخش صنعت، خانگی، نیروگاهها و گازهای مشعل میشود.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: در این نشست وزیر نفت گزارشی از دلیل ناکامی در بهینهسازی مصرف انرژی در کشور ارائه کرد و پیرامون اینکه قیمت سوخت در کشور به شکلی محاسبه میشود که صنعتگران و شرکتهای دانشبنیان انگیزهای برای حرکت به سمت نوآوری در حوزه بهینهسازی و فعالیت در این حوزه صرفه اقتصادی ندارد، توضیحاتی ارائه کرد، همچنین متنوع نبودن سبد انرژی کشور و مصرف سوخت فسیلی بهویژه گاز در همه بخشها سبب کمبود در این حوزه شده است. این در حالی است که حتی زغالسنگ بخش قابل توجهی از مصرف سوخت در سبد انرژی دنیا را به خود اختصاص میدهد.
خضریان با اشاره به انتقاد وزیر نفت از بلاتکلیفی در بهینهسازی مصرف سوخت در کشور گفت: نبود یک متولی واحد و پاسخگو و فعالیت ۱۹ دستگاه در این بخش سبب شده بهینهسازی به نتیجه مطلوب نرسد، البته وزارت نفت اقدامهای متعددی برای بهینهسازی مصرف پیشبینی کرده است از جمله این اقدامها میتوان به تأسیس صندوق بهینهسازی مصرف انرژی در قالب برنامه هفتم توسعه، اخذ مصوبه هیئت وزیران درباره الگوی مصرف خانگی و تعرفه مشترکان پرمصرف، مشوقهای مرتبط با صرفهجویی مصرف گاز و… اشاره کرد.
وی افزود: در این نشست مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز با اذعان به این موضوع که افزایش ظرفیت تولید راهحل مشکل ناترازی نیست، گزارشی درباره افزایش ظرفیت تولید فازهای مختلف پارس جنوبی، میدانهای نفت مرکزی، پارس شمالی، کیش و… ارائه کرد.
خضریان تصریح کرد: در این نشست همچنین گزارشی از تازهترین وضع طرحهای پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی ارائه شد که با توجه به پیشرفت پایین طرحهای پالایشی با خوراک نفت خام مقرر شد وزارت نفت گزارشی از دلیل پیشرفت پایین این طرحها ارائه کند، همچنین روند تکمیل پروژه خط لوله گوره به جاسک و خط لوله تابش نیز به اطلاع اعضای کمیسیون رسید و مقرر شد گزارش آخرین وضع اقدامهای انجامشده به کمیسیون تقدیم شود.