بررسی هفتگی سهام های پتروشیمی در بازار سرمایه

درجریان معامله های هفته گذشته بورس تهران، 32 نماد پتروشیمی قابل خرید و فروش بودند که از میان این تعداد، 6 نماد افزایش قیمت داشتند و 26 نماد با کاهش قیمت در این هفته روبرو شدند.

به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛در دهمین هفته کاری تابستان (۱۹ – ۲۳ شهریورماه) هیچ تغییر محسوسی در وضعیت کلی بازار سرمایه شکل نگرفت. آسیب عمده بازار ناشی از خروج سرمایه و کاهش حجم معاملات است و تا وقتی که دوباره اعتماد و امید سرمایه گذاران به این بازار افزایش پیدا نکند، نمی توان رونق چشمگیری در بورس شاهد بود.

بر این اساس همچنان شاخص کل بورس روندی نزولی داشت، این شاخص که نشان دهنده میانگین افزایش یا کاهش قیمت هاست در آغاز معاملات هفته روی عدد یک میلیون و ۴۱۳ هزار واحد بود که در پایان معاملات روز چهارشنبه به یک میلیون و ۳۸۹ هزار واحد رسید. به این ترتیب نه تنها یکبار دیگر این شاخص یک کانال پایین تر رفت، بلکه عموم سرمایه گذاران ۱.۷ درصد زیان را ثبت کردند که تقریبا معادل زیان هفته ماقبل بود.

بررسی وضعیت سهام های مرتبط با پتروشیمی نشان می دهد که این گروه هم متاثر از وضعیت کل بازار هستند. در این هفته البته چند اتفاق مهم در پتروشیمی ها افتاد. اول اینکه نماد پتروشیمی های جهرم، فسا و داراب باز شد، و موضوع مهمتر اینکه نماد پتروشیمی های مرتبط ممسنی، کازرون و دهدشت نیز که بعد از بیش از دو سال، در چهارشنبه هفته ماقبل باز شده بود، در طول این هفته امکان معامله داشتند.

در مجموع این هفته ۳۲ نماد پتروشیمی قابل خرید و فروش بودند که از میان این تعداد، ۶ نماد افزایش قیمت داشتند و ۲۶ نماد با کاهش قیمت در این هفته روبرو شدند.
نماد پتروشیمی مارون در این هفته هم همچنان بسته بود.

بیشترین سود

از میان ۶ سهم دارای بازدهی مثبت در این هفته ، تمام آ«ها سودی زیر ۴ درصد داشتند. همچون هفته قبل بالاترین سود این هفته متعلق به پتروشیمی گلستان (شستان) است که بر اساس وعده رئیس جمهور قرار است بعد از پانزده سال توقف، با سرمایه گذار جدید دوباره وارد فاز اجرایی شود و همین موضوع باعث اقبال به این سهم شده است.

پنج سهم دارای بیشترین افزایش قیمت در این هفته به ترتیب عبارت است از:

نماد

درصد سود

قیمت ابتدای هفته

قیمت پایانی

وضعیت نهایی

شستان

۳.۱

۴۵۰۳

۴۶۴۴

وپترو

۱.۱

۹۰۵۰

۹۱۵۰

شبصیر

۰.۹

۹۹۲۰۰

۱۰۰۱۰۰

شپدیس

۰.۵

۱۹۰۵۱۰

۱۹۱۴۱۰

جهرم

۰.۱

۷۷۶

۷۷۷

بیشترین زیان

همان طور که گفته شد این هفته ۲۶ سهم از میان سهام پتروشیمی با زیان مواجه شدند که زیان ۲۱ سهم کمتر از ۵ درصد بود و ۵ سهم نیز بالاتر از این مقدار زیان داشتند.

همانطور که گفته شد در این هفته امکان خرید و فروش سهام سه پتروشیمی ممسنی، کازرون و دهدشت بعد از دو سال ممکن شد و همین موضوع باعث شکل گیری صف فروش برای سهام این پتروشیمی های نیمه کاره شد. به این ترتیب این سه سهم در جدول زیانده ها جا باز کردند.

پنج سهم پرزیان این هفته به ترتیب عبارت است از:

نماد

درصد زیان

قیمت ابتدای هفته

قیمت پایانی

وضعیت نهایی

ممسنی

۱۴

۱۴۷۸۰

۱۲۷۱۰

صف فروش

کازرو

۱۴

۱۲۴۵۰

۱۰۷۱۰

صف فروش

پترول

۱۱.۲

۲۳۷۷

۲۱۱۰

دهدشت

۸.۶

۱۰۵۴۰

۹۶۳۰

صف فروش

فارس

۶.۴

۷۶۰۰

۷۱۱۰

چشم انداز هفته آینده

به نظر می رسد تا مدتها شاهد ادامه یافتن صف فروش سه پتروشیمی ممسنی، دهدشت و کازرون باشیم. از آنجا که چندان امیدی به ساخت این پتروشیمی های نیمه کاره به یادگار مانده از دولت احمدی نژاد نیست، سهامداران بسیاری ترجیح می دهند تا به هر قیمت از دست این سهام نجات پیدا کنند. اما در بازار همچنان سهام پتروشیمی بسیار ارزشمند و دارای ارزش ذاتی بالاتر از قیمت روز وجود دارد که می تواند سود خوبی نصیب سرمایه گذاران دراز مدت کند.