ایران در تراز صادرکنندگان فناوریهای صنعت پتروشیمی قرار گرفته است
به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛ مرتضی شاهمیرزایی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اسفندماه) در آیین امضای قرارداد شرکت ملی صنایع پتروشیمی و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت به دستاوردهای بینظیر صنعت پتروشیمی از سال ۱۴۰۰ تاکنون اشاره و اظهار کرد: پارسال از سوی وزیر نفت بر ما تکلیف شد که همه کاتالیستهای صنعت پتروشیمی تا پایان دولت سیزدهم بومیسازی شوند.
وی افزود: خوشبختانه در نتیجه سلسله نشستها و مذاکرات انجام شده از ابتدای امسال با کشورهای همسایه تاکنون حدود هزار تن کاتالیست تولیدی شرکتهای ایرانی به کشورهای همسایه بهویژه کشورهای شمالی صادر شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر حداکثر استفاده از توانمندی شرکتهای داخلی ادامه داد: اهتمام کردهایم که کالا و تجهیزات صنعت پتروشیمی را در بازه ۶ ساله با همکاری داخلیها بومیسازی کنیم.
شاهمیرزایی به دستاوردهای مطلوب در حوزه دانش فنی همسو با تکمیل زنجیره ارزش اشاره و تصریح کرد: لازم است که همه شرکتهای دانشبنیان و سازندگان و فعالان صنعت پتروشیمی برای تکمیل چرخه و بومیسازی کامل این صنعت تمام توانمندی خود را به کار گیرند.
معاون وزیر نفت به اهتمام ویژه وزارت نفت دولت سیزدهم در استفاده از توان شرکتهای داخلی و دانشبنیان تأکید کرد و گفت: امروز ایران در تراز صادرکنندگان فناوری بهویژه در حوزه کاتالیست و کالا و تجهیزات دوار که در معمولا در اختیار کشورهای غربی بود، قرار گرفته است و روز به روز به اعتلا و خودکفایی صنعت پتروشیمی افزوده میشود و در بسیاری از بخشهای صنعت خودکفا شدهایم.
وی با بیان اینکه امروز به مرز ۹۴ میلیون تن ظرفیت نصب شده در صنعت پتروشیمی دست یافتهایم، اظهار کرد: امسال سال «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری شده است و وزارت نفت در این زمینه دستاوردهای خیرهکنندهای داشته و صنعت پتروشیمی نیز پیشرو بوده است که این پایان کار نیست و در مسیری قرار داریم که باید با سرعت حرکت کنیم.
شاهمیرزایی از شرکتهای پتروشیمی دعوت کرد که قطعات مورد نیاز خود را برای ساخت بار اول از سوی داخلیها، سفارشگذاری کنند و ادامه داد: امروز شاهد دستاوردهای بینظیری با روی کار آمدن تفکر اعتماد و تکیه بر ظرفیت داخلیها هستیم.
وی به فناوریهای پیچیده و تخصصی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: بنابراین بیشترین کشش و جذب حوزه ثبت اختراعات و محصولات تازه در صنعت پتروشیمی خواهد بود؛ صنعتی که ارزشآفرین است و سیاست راهبردی نظام برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر، حرکت تا انتهای زنجیره این صنعت است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از همه فعالان و شرکتهای پتروشیمی خواست که تلاششان را در سال نو برای توسعه این صنعت مضاعف کنند و افزود: با تحقق تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی افزونبر تأمین نیازهای داخل، میتوانیم افتخار ساخت واحدهای صنعتی فراسرزمینی را نیز در کشورهای همسو و متحد برای ایران داشته باشیم.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی، پیشرو در اجرای بند (ه) تبصره ۱۸
حمید حیدری، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت نیز در این آیین اظهار کرد: این صندوق نهاد حامی و مالی صنعت نفت برای ارائه خدمات مالی و اجرایی به شرکتهای دانش بنیان است و ۳۷ درصد سهام این صندوق مربوط به صنعت پتروشیمی است.
وی ادامه داد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت پیشرو در اجرای بند (ه) تبصره ۱۸ است و حاکمیت و قانونگذار در تبصره ۱۸ قانون بودجه برای توسعه اشتغال و حمایت از شرکتهای دانش بنیان و ساخت بار اول ظرفیتهای بسیار خوبی را فراهم کرده است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت گفت: امیدوارم در سال ۱۴۰۲ بتوانیم اقدامهای بسیار خوبی که در این چندماه برای حل مشکلات شرکتهای دانش بنیان آغاز کردهایم را با امضای این قرارداد توسعه دهیم.
حیدری یادآور شد: ما قراردادهای شرکتهای دانش بنیان را با مجموعه صنعت نفت اعتبار بخشیدیم و در حال اجرای سازوکار اعتبار اسناد ریالی برای صنعت نفت برای شرکتهای دانش بنیان هستیم و سال آینده بیمه محصولات و کالا را اجرایی خواهیم کرد.
قرارداد عاملیت بند (ه) تبصره ۱۸ بین مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و حمید حیدری، صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با هدف حمایت حداکثری از شرکتهای دانشبنیان منعقد شد و به امضای و مدیران عامل دو شرکت رسید