بررسی سهم‌های پتروشیمی در بازار سرمایه

هفته گذشته از میان سهم های قابل خرید و فروش پتروشیمی ها 28 سهم کاهش قیمت داشت، یک سهم در مجموع هفته هیچ تغییر قیمتی نداشت و 3 سهم نیز با افزایش قیمت هفته را سپری کردند.

به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛ بازار سرمایه در پنجمین هفته پاییز (۲۹ مهر – ۳ آبان) بر همان مداری حرکت کرد که از اواسط تابستان دچار آن شده بود؛ در مجموع در این هفته شاخص کل بورس که در ابتدای معاملات روز شنبه عدد دو میلیون و ۲۳ هزار واحد را نشان می داد، در پایان معاملات روز چهارشنبه به دو میلیون و ۲ هزار واحد رسید که به این ترتیب عموم سرمایه گذاران به طور میانگین زیانی کمی بیش از یک درصدی را تجربه کردند. شاخص هم‌وزن نیز در این هفته روند نزولی داشت و از تراز ۶۸۲ هزار و ۹۷۷ واحد با افت ۰.۹۱ درصدی به ۶۷۶ هزار و ۷۲۷ واحد رسید.

همچنین بررسی معاملات بورس هفته اول آبان نشان می‌دهد بازار سهام طی این هفته به طور میانگین روزانه پنج میلیارد و ۹۴۰ میلیون برگه سهم حجم خورد و ارزش معاملاتی معادل سه هزار و ۶۰۹ میلیارد تومان رقم زد. در نهایت باید گفت برآیند معاملات این هفته نیز تغییر مالکیت هزار و ۴۱۳ میلیارد تومان سهام از حقیقی به حقوقی بود. این بدان معناست که بیشتر از ۱.۴ همت پول حقیقی دیگر از بورس خارج و وارد بازارهای شد.

بررسی سهام پتروشیمی نشان می دهد که این گروه هم کاملا متاثر از کلیت بازار است و این هفته از میان ۳۲ سهم قابل خرید و فروش این گروه ۲۸ سهم کاهش قیمت داشت، یک سهم در مجموع هفته هیچ تغییر قیمتی نداشتند و ۳ سهم نیز با افزایش قیمت هفته را سپری کردند. این وضعیت تقریبا بیه به وضعیت هفته قبل این گروه بود.

بیشترین سود

این هفته نوبت پتروشیمی بوعلی (بوعلی) بود که بار دیگر سود بالایی داشته باشد، آن هم در بازاری که عموم سهم ها با کاهش قیمت مواجه بودند. این سهم که در یک سال گذشته یکی از پرسودده ترین سهم های بورس بود این هفته یکبار دیگر ارزش ذاتی خود را نشان داد. پس از آن نیز پتروشیمی فارابی (شفارا) با ۵ درصد سود قرار داشت که به این ترتیب شاید بخشی از کاهش قیمتی که در گذشته داشت جبران شود. پتروشیمی اصفهان (شصفها) که هفته قبل با سود قابل توجهی در صدر جدول پربازده ها قرار داشت، این هفته نتوانست به موفقیت خود ادامه دهد و اصلاح قیمت خورد.

 

سه سهم دارای بازدهی مثبت در این هفته به ترتیب عبارت است از:

نماد درصد سود قیمت ابتدای هفته قیمت پایانی وضعیت نهایی
بوعلی ۷.۴ ۴۸۱۴۰ ۵۱۶۸۰
شفارا ۵.۵ ۶۹۰۰ ۷۲۸۰
شبصیر ۰.۴ ۲۶۶۵۰ ۲۶۷۵۰

بیشترین زیان

همان طور که گفته شد این هفته ۲۸ سهم از میان سهام پتروشیمی با زیان مواجه شدند که نسبت به هفته ماقبل ۲ سهم بیشتر بود. اما تفاوتی که وجود داشت این بود که در هفته ماقبل عموم سهم ها زیانی کمتر از ۳ درصد داشتند اما این هفته زیان ها بیشتر و بالاتر بود.

پرزیان ترین سهم این هفته پتروشیمی آبادان (شپترو) بود که کاهش قیمتی نزدیک به ۱۰ درصد داشت. پس از آن صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) قرار داشت که ۸ درصد کاهش قیمت داشت اما در واقع بخشی از این کاهش قیمت به خاطر تعیین سود نقدی ۷۰ تومانی برای هر سهم این پتروشیمی بود که بعد از باز شدن نماد باعث کاهش قیمت شد.

 

پنج سهم با بیشترین کاهش قیمت این هفته به ترتیب عبارت است از:

نماد درصد زیان قیمت ابتدای هفته قیمت پایانی وضعیت نهایی
شپترو ۹.۹ ۱۹۶۵ ۱۷۷۱
فارس ۸ ۱۱۵۲۰ ۱۰۶۰۰
دهدشت ۶.۷ ۱۵۵۴۰ ۱۴۵۰۰
شیراز ۴.۹ ۲۳۱۴۰ ۲۲۰۱۰
کرماشا ۴.۵ ۱۹۰۸۰۰ ۱۸۲۳۰