دومین هفته آبان‌ماه؛

بررسی سهام شرکت‌های پتروشیمی در بازار سرمایه

در ششمین هفته‌ی پاییز ۱۴۰۳ و همزمان با انتشار گزارش عملکرد شش ماهه شرکت‌های پتروشیمی در بازار سرمایه، نمادهای شیمیایی شجم، نوری، وپترو، بوعلی و شفن با بیشترین بازدهی، جذاب‌ترین سهم‌های گروه لقب گرفتند و بیشترین تقاضا را به ثبت رساندند.

به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛  بررسی سهام پتروشیمی ها در بازار سرمایه نشان داد که در شرایط آرامش و روند منطقی بازار سهام، این گروه می‌تواند ضمن سوددهی بسیار بالا، به عنوان موتور محرک بازار حرکت کند.

بازار سرمایه در ششمین هفته کاری پاییز (۵ -۹ ابان) یکی از بهترین هفته‌های دوسه ماه اخیر خود را سپری کرد. شاخص کل بورس که در آغاز معاملات روز شنبه روی عدد یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحد قرار داشت در پایان معاملات چهار‌شنبه یک کانال پایین‌تر آمد و روی عدد دو میلیون و ۵۶ هزار واحد متوقف شد که به این ترتیب دقیقا کاهش متوسط قیمت سهام در هفته ماقبل آن جبران شد و سهامداران به طور میانگین تقریبا ۴.۴ درصد سود کسب کردند.

بررسی سهام پتروشیمی در این هفته نشان داد که در شرایط آرامش و روند منطقی بازار سهام این گروه می‌تواند سوددهی بسیار بالایی داشته باشد و به عنوان موتور محرک بازار حرکت کند. از میان ۳۳ سهم مرتبط با پتروشیمی، ۲۱ در مجموع این هفته روندی مثبت داشتند و با افزایش قیمت روبرو شدند و ۱۲ سهم نیز کاهش قیمت را تجربه کردند.

بیشترین سود

از میان ۲۱ سهم با روند مثبت در گروه پتروشیمی‌ها، ۸ سهم سود هفتگی کمتر از ۳ درصد داشتند. ۵ سهم سود بین ۳ تا ۶ درصد را کسب کردند و ۸ سهم نیز با سود قابل توجه بیش از ۶ درصد باعث خوشحالی سهامداران خود شدند. در این میان سهم صنایع پتروشیمی تخت جمشید (شجم) یکبار دیگر با نزدیک به ۱۵ درصد سود هفتگی به صدر جدول سودده‌ها برگشت و پس از آن نیز پتروشیمی نوری (نوری) با ۱۱.۵ درصد سود هفتگی در جایگاه دوم ایستاد.

شرکت سرمایه گذاری پتروشیمی (وپترو) هم دیگر سهمی بود که در این هفته سودی بیش از ۱۰ درصد داشت و رتبه سوم را کسب کرد. جدول پربازده این هفته می‌تواند الگویی باشد برای سهامی که می تواند در شرایط نرمال بازار سهامی مطلوب باشد.

بیشترین زیان

همان طور که گفته شد طی این هفته ۱۲ سهم از میان سهام پتروشیمی با کاهش قیمت مواجه شدند که ۶ سهم زیانی کمتر از ۳ درصد داشتند. هیچ سهمی زیانی بین ۳ تا ۶ درصد نداشت و ۶ سهم نیز با زیان بالای ۶ درصد روبرو شدند. در این میان به جز پتروشیمی اصفهان (شصفها) که بیشترین زیان هفتگی را داشت، الباقی سهام پرزیان مربوط به پتروشیمی‌های نیمه کاره بود.

در این میان پتروشیمی گلستان (شستان) که سال گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر گره گشایی در تکمیل آن شنیده می‌شد این هفته با بیش از ۹ درصد زیان در رده دوم جدول زیانده ها ایستاد.