«اروند» نماد خودباوری ایرانی؛

سربلندی پتروشیمی اروند در ایرانی‌سازی استراتژیک‌ترین تجهیزات فنی

پتروشیمی اروند در آستانه نخستین سال رونمایی از داخلی‌سازی یکی از استراتژیک‌ترین تجهیزات خود، با ابراز رضایت از کیفیت «سانتریفیوژ دکانتر» ایرانی، خبر از داخلی سازی دیگر سانتریفیوژها و قطعات مورد نیاز خود داد تا ارمغان‌آور خودباوری در صنعت پتروشیمی باشد.

به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛به نقل از روابط عمومی شرکت پتروشیمی اروند؛ یکسال پس از اعتماد شرکت پتروشیمی اروند به شرکت‌های داخلی و بومی سازی تجهیز «سانتریفیوژ دکانتر» واحد SPVC، این مجتمع پتروشیمی با اعلام رضایت و موفقیت تجهیز ساخته شده، رسماً ایران را به باشگاه سازندگان این تجهیز – فنی تخصصی وارد کرد.

این سانتریفیوژ که به‌عنوان تجهیز راهبردی در گروه تجهیزات جداساز قرار می‌گیرد و در واحدهای فرآیندی شرکت‌های پتروشیمی تولیدکننده سوسپانسیون پی‌وی‌سی (SPVC) و پلی‌اتیلن سنگین (HDPE) وظیفه جداسازی فاز مایع از جامد را به‌عهده دارد، از جمله کالاهایی است که به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه، صاحبان فناوری از ارائه آن به شرکت‌های ایرانی سر باز می‌زدند.
چهار دستگاه دکانتر ساخت خارج برای جداسازی پودر pvc از آب در واحد SPVC شرکت پتروشیمی اروند نصب شده که از ابتدای راه‌اندازی مجتمع به‌دلیل مشکلات طراحی از موانع تولید بوده است.
طی این‌مدت؛ متخصصان و مهندسان مجتمع پتروشیمی اروند پس از یافتن دلایل ریشه‌ای این مشکل، با همکاری شرکت سازنده، سه دکانتر را مورد طراحی مجدد قرار دادند که اکنون با نصب دکانتر جدید که برای نخستین بار در کشور به دست متخصصان داخلی طراحی، ساخت و نصب شده است، افزون بر رفع موانع تولید و جلوگیری از خروج ارز از کشور، تا ۵۰ درصد در هزینه‌ها صرفه‌جویی شده است.
اینک؛ حدود یکسال پس از رونمایی از این سانتریفیوژ، مهندسین توانمند داخلی شرکت پتروشیمی اروند با افتخار و اقتدار عنوان می‌کنند؛ این تجهیز نه تنها از نمونه مشابه خارجی عملکرد ضعیف‌تری نداشته، بلکه نسبت به نمونه‌ی نصب شده‌ی خارجی عملکردی بهتری ارائه کرده و موجب شکستن رکورد تولید در یکی از بزرگترین تولیدکنندگانSPVC خاورمیانه شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت پتروشیمی اروند؛ درپی این موفقیت که حاصل اعتماد به دانش ایرانی است؛ با هدف حصول اطمینان از تولید پایدار محصول اصلی شرکت پتروشیمی اروند و جلوگیری از توقف تولید، ساخت سانتریفیوژ و قطعات یدکی مورد نیاز برای سه سال آتی به شرکت دانش‌بنیان داخلی واگذار شده است.