مدعیان نتوانستند حتی یک بشکه نفت بفروشند

خروج آمریکا از برجام و تحمیل سنگین‌ترین تحریم‌ها علیه اقتصاد ایران و به ویژه صنعت نفت کشورمان، روند رو به رشد صادرات نفت را کند کرد.

به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛ هر چند دولت ترامپ به دنبال آن بود تا صادرات نفت ایران را صفر برساند اما در عمل موفق به اینکار نشد و ایران با راهکارهایی که به گفته وزیر نفت، فروش مویرگی نفت بود توانست نفت خود را صادر کند، هر چند میزان آن کمتر از گذشته بود.

با این حال، برخی منتقدان دولت معتقد بودند که اگر وزارت نفت نمی‌تواند نفت بفروشد، آنها این توان را دارند. حتی برخی از این افراد از ایجاد ساز و کاری برای فروش نفت در دنیا صحبت کرده بودند که به گفته او به (RG) معروف شده است.

در مقابل، اما معاون اول رئیس‌جمهوری ایران گفته بود که مدعیان دور زدن تحریم‌ها یک بشکه نفت هم نفروختند.

«اسحاق جهانگیری» با اشاره به یکی از جلسات مشترک با مقامات ارشد نظام، گفت: «یکی از حاضران در این جلسه ادعا کرده بود کسی را می‌شناسد که می‌تواند روزانه ۲ میلیون بشکه نفت بفروشد، اما همه فقط مدعی بودند و نتوانستند حتی یک بشکه نفت بفروشند.»

وی در ادامه اظهار داشت: با قاطعیت می‌گویم هیچ کشوری از دوستان شفیق و نزدیک ایران و دیگران به طور رسمی از ما نفت خریداری نکرده‌اند.

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که این مدعیان در دوره قبلی تحریم‌ها در حالی تنها یک میلیون بشکه نفت در روز می‌فروختند که برخی از کشورها از تحریم ها معاف بودند و باز هم در عمل برای فروش نفت افرادی مانند بابک زنجانی وارد بازار شدند که هنوز هم پول صادرات نفت را به کشور باز نگردانده اند و وزارت نفت منتظر وصول طلب خود از وی بابت نفت تحویلی است.

جهانگیری با بیان اینکه تحریم های آمریکا، فشارهایی را برای ایران ایجاد کرد اما به نتایج مورد نظر کاخ سفید نرسید و عملا این رویکرد با شکست مواجه شد، افزود: وقتی نفت ما را نخریدند، به دنبال راه های مختلف رفتیم و مدعیان پرادعا که فقط به دنبال فضاسازی بودند، حتی نتوانستند یک بشکه نفت برای ما بفروشند و ما با دور زدن تحریم ها نفت را فروختیم و پول آن را با ده‌ها ریسک و خطر به دست آوردیم و تا این لحظه یک دلار از پول نفت تلف نشده و یک بابک زنجانی کوچک هم به وجود نیامد زیرا همه دقت ها لحاظ شد.

این در حالی است که دقیقا در زمان منتقدان دولت فعلی، بابک زنجانی ها به بهانه صادرات نفت بوجود آمدند.

در همین زمینه نیز وزیر نفت پیش از این با بیان اینکه انتخابات نزدیک است، گفته بود که به وزارت نفت فحش می‌دهند که برای خود افتخار کسب کنند، اگر بحث تخصصی و مدیریتی کنیم مشخص می‌شود که کارهای آنها نه تنها افتخار نبوده بلکه خطا بوده است.

بیژن زنگنه تاکید کرده بود که پیروزی هزار پدر دارد و شکست، یتیم است.

اگرچه درآمدهای نفتی ایران آنگونه مسوولان دولتی عنوان کرده‌اند در سال‌های اخیر کاهش چشمگیری داشته اما هیچگاه به بهانه کسب درآمد بیشتر و دور زدن تحریم‌ها، این دولت حاضر نشد تا نفت را به افراد بدون صلاحیت برای صادرات بسپارد.

در واقع دولت با تکیه بر اصول اقتصاد مقاومتی و استفاده از مسیرهای امن برای صادرات نفت، از فساد در فروش آن جلوگیری کرد و باعث شد تا حتی یک بشکه نفت در این سال‌ها گم نشود.

بزرگترین مظهر فساد در دوران تحریم، بابک زنجانی محسوب می‌شود که در دوره گذشته تحریم‌ها، توانست به بهانه دور زدن تحریم‌ها چند میلیون بشکه نفت و میعانات را از وزارت نفت دولت دهم تحویل گرفت، اما پول آن را بازنگرداند.

وزیر نفت سال گذشته درباره میزان بدهی بابک زنجانی گفت: اصل بدهی بابک زنجانی بالای ۲ میلیارد و ۱۰۰میلیون دلار است، البته اصل بدهی با فرع آن متفاوت است به طوری که با لحاظ بدهی‌های فرعی، رقم بدهی‌ها بسیار بالاتر می‌رود.

ایرنا