شرایط دوسویه قیمتگذاریهای پیویسی در سپتامبر

به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛ معاملهکنندگان پیویسی به واسطه افزایش هزینههای انرژی در پاسخ به تعلیق جریان گاز از روسیه، آسیب جدی را متحمل شدند. همزمان با سیر صعودی هزینههای تولیدات و کاهش نرخ بهرهبرداری، اکثر عرضهکنندگان پیویسی نارضایتی خود نسبت به ارائه تخفیفات را ابراز کردند. با تداوم مصرف پایین به عنوان نقطه فشار اصلی، بازارها شاهد سیاستهای قیمتی متمایزی بودهاند.
پیویسی در مخمصه گیر افتاده: تقاضای اندک در برابر سیر صعودی هزینهها
سیاستهای قیمتی اولیه سپتامبر نسبت به هر عرضهکننده متفاوت بود.
باید به این نکته اشاره کرد که بعد از به پایان رسیدن روند صعودی دو ساله، بازارهای پیویسی اروپا از مه تنها شاهد رویههای نزولی متوسطی بوده، و سطوح قیمتی در این منطقه همچنان بالا هستند. این امر همچنین نشاندهنده قطع شدن رابطه میان منطقه و بازارهای جهانی به مدت طولانی است. با این وجود، بدون در نظر گرفتن انعقاد قراردادهای اتیلن با ۱۲۰ یورو در هر تن کاهش، تولیدکنندگان اخیراً یا قیمتهای خود را تثبیت کرده و یا حتی تا میزانی آنها را افزایش دادند. این اقدام پاسخی در برابر حاشیه سودهای تحت فشار بود.
بعد از اینکه گازپروم در روز دوشنبه جریان گاز از خط لوله نورد استریم ۱ را به مدت نامشخصی تعلیق کرد، قیمتهای گاز اروپا جهش قابل توجهی کردند.
یکی از منابع تولیدکنندگان گفت: «از آنجایی که فعالیتهای ما تقریباً نزدیک به نقطه سربهسری است، تصمیم گرفتیم تا به دلیل افزایش هزینههای انرژی قیمتهای خود را تثبیت کنیم. حتی در صورت کاهش قیمتها، تقاضا بهبود نخواهد یافت.»
در اقدامی دیگر، یکی از تولیدکنندگان منطقهای با اعمال افت ۵۰ درصدی قیمتهای اتیلن، و افزایش بهای انرژی بر محصول نهایی خود، در نهایت شاهد افزایش قیمتها بود.
همچنین با در نظر داشتن افت مصرف رزین، به غیر از موارد تثبیت قیمتی یا افزایش آن، بازار شاهد کاهش قیمتها تا ۶۰ یورو در هر تن بود. از آنجایی که خریداران میتوانند در کانال توزیع با نشانههایی از قیمتهای پایینتر از سوی مبدأهای غیر اروپایی تخفیفاتی را دریافت کنند، قید خرید از عرضهکنندگان همیشگی خود را زدهاند.
قیمت پیویسی آمریکایی در میزان ۱۰۰۰ یورو دیدیپی گزارش شده است؛ این میزان حداقل ۷۰۰ یورو زیر سطوح داخلی اروپا است
قیمتهای پیویسی آمریکایی k67-68 همزمان با انعقاد قراردادهایی در بازه پایینی در میزان ۱۰۰۰ تا ۱۰۴۰ یورو در هر تن (دیدیپی، ۶۰ روزه، شامل تمام تعرفههای قابل اعمال و حمل و نقل داخلی) گزارش شد. پیویسی k67-68 مصری با شرایط یکسان در میزان ۱۱۰۰ یورو در هر تن قرار گرفت. در هر صورت، این قیمتها تا سطوح بسیاری زیر قیمتهای نقدی اروپایی با حدودی در میزانهای ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ یورو در هر تن (افدی، ۶۰ روزه) قرار میگیرند.
اگرچه، با تاکید بر این واقعیت که حجمهای وارداتی برای تامین تقاضای داخلی کافی نیستند، تولیدکنندگان نگرانی در رابطه با قیمتهای پایین محمولههای وارداتی ندارند. یکی از معاملهکنندگان بزرگ مدعی شد: «واردات در حال حاضر در حدود ۱۰ درصد از نیاز خریداران را تامین میکند.»
چرخه معیوب ضعف تقاضا و کاهش نرخهای بهرهبرداری
معاملهکنندگان میان تغییرات شدید در هزینههای خدمات شهری و تقاضای اندک محسوس، به طور فزایندهای نگران بودهاند.
همزمان با قطع جریان گاز از خط لوله حیاتی نورد استریم ۱ از روسیه و سرزنش غرب به واسطه اختلالات پیش آمده، بحران انرژی اروپا تشدید شده است.
اگر روسیه عرضه گاز را بیش از پیش کاهش دهد، اروپا با خطر خاموشی و جیرهبندی مواجه خواهد شد. از آنجایی که براساس پیشبینی، هزینههای بالای انرژی تا مدتها باقی خواهند ماند، منطقه به سمت رکود حرکت میکند.
در جبهه تقاضا، حوزههای ساختوساز، باغبانی و مبلمان متوقف شدهاند. هزینههای بالای انرژی از اعمال تخفیفات تبدیلکنندگان بر محصولات نهاییشان جلوگیری کرده، و همین امر منتج به سفارشات کمتر میشود. یکی از ترکیبکنندگان گفت: «مشتریان ما همزمان با سطوح ذخایر کافی خود، میلی به سفارش ندارند. اگر تقاضای ما شاهد سیر صعودی نباشد، حجمهای خود را کاهش خواهیم داد.»
عمدتاً به دلیل نبود تقاضا، اکثر تولیدکنندگان در حال کاهش نرخهای بهرهبرداری خود به میزان ۲۰ درصد یا بیشتر هستند. آنها به این امر آگاه بوده که همزمان با آسیب ساختاری وارد شده به تقاضا، حجمهای معاملاتی اندک خواهند بود. یکی از تاجران گفت: «پیشبینی میکنیم تولیدکنندگان اروپایی با نرخ بهرهبرداری اندک به فعالیتهای خود ادامه دهند. راه حل دیگر صادرات پیویسی میباشد.