بررسی سهام های پتروشیمی در بازار سرمایه

از مجموع معاملات بازار سرمایه در دوهفته اخیر (11 -24 فروردین ماه) از میان 33 سهم مرتبط با پتروشیمی، 16 سهم روندی مثبت داشت و با افزایش قیمت روبرو شد و 17 سهم نیز کاهش قیمت را تجربه کرد. این توضیح هم ضروری است که تغییر قیمت ها عموما در محدوده ای کمتر از 3 درصد قرار داشت که نشان می دهد در این گروه تلاطم چندانی وجود نداشته است.

به گزارش نفیرنفت | شبکه خبری صنعت نفت ایران؛ بازار سرمایه در دوهفته اخیر (۱۱ -۲۴ فروردین ماه) جمعا شش روز کاری را پشت سر گذاشت. در هفته اول تعطیلات پایانی نوروز قرار داشت و در هفته دوم تعطیلات عیدفطر.

انتظار این بود که بورس در این میان روزهای خوبی داشته باشد اما حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و احتمالات پس از آن تاثیری روانی بر روی بازارهای ارز، طلا و بورس داشت و موجب شد که با شکل گیری هیجان، در برخی روزها بورس شاهد کاهش قیمت ها باشد، اگرچه باید گفت که در مجموع این دوهفته، شاخص کل بورس تقریبا ثابت ماند.

 به این ترتیب می توان ادعا کرد که به طور میانگین سهامداران هیچ زیانی در این مدت ندیدند.

بررسی سهام پتروشیمی نشان می دهد که در این گروه هم اوضاع شبیه به کل بورس است. در مجموع این دوهفته از میان ۳۳ سهم مرتبط با پتروشیمی، ۱۶ سهم روندی مثبت داشت و با افزایش قیمت روبرو شد و ۱۷ سهم نیز کاهش قیمت را تجربه کرد. این توضیح هم ضروری است که تغییر قیمت ها عموما در محدوده ای کمتر از ۳ درصد قرار داشت که نشان می دهد در این گروه تلاطم چندانی وجود نداشته است.

بیشترین سود

از میان ۱۶ سهم با روند قیمتی مثبت طی این دوهفته، ۴ سهم سودی بین ۵ تا ۱۰ درصد داشتند و بقیه سهم ها سود پایین تر از ۵ درصد را ثبت کردند.

پتروشیمی نوری (نوری) با سودی نزدیک ۱۰ درصد در این مدت، در صدر جدول پربازده ها قرار گرفت. این سهم روندی تقریبا ثابت داشته و کمترین تاثیر منفی را در روزهای هیجانی پذیرا بود.

پتروشیمی بوعلی (بوعلی) نیز که سال خوبی را پشت سر گذاشته است، امسال را نیز با رشد امیدوارکننده ای آغاز کرد و پس از نوری، در جدول پربازده ها قرار گرفت.

پنج سهم پربازده در این دوهفته به ترتیب عبارتند از :

نماد

درصد سود

قیمت ابتدای هفته

قیمت پایانی

وضعیت نهایی

نوری

۹.۷

۱۶۴۵۰۰

۱۸۰۴۲۰

بوعلی

۷.۵

۶۶۲۷۰

۷۱۲۱۰

شفارا

۵.۷

۵۸۷۰

۶۲۱۰

شغدیر

۵.۳

۷۹۰۴۰

۸۳۲۵۰

فارس

۳.۴

۷۶۳۰

۷۸۹۰

بیشترین

همان طور که گفته شد طی این دو هفته ۱۷ سهم از میان سهام پتروشیمی با زیان مواجه شدند. در این میان ۱۵ سهم کاهش قیمتی کمتر از ۵ درصد داشتند و دو سهم نیز کاهش قیمت بین ۵ تا ۱۰ درصد داشتند.

در صدر این سهم ها پتروشیمی ارومیه (شاروم) قرار داشت که بیش از ۸ درصد زیان طی این مدت داشت. همچنین پتروشیمی نیمه کاره گلستان (شستان) نیز که در سال قبل با امیدواری های شکل گرفته چندماهی روی مدار افزایش قیمت بود، در طی این دوهفته با ۷.۵ درصد کاهش قیمت در جایگاه دوم جدول زیانده ها قرار گرفت.

پنج سهم با بیشترین کاهش قیمت طی این دوهفته به ترتیب عبارت است از:

نماد

درصد زیان

قیمت ابتدای هفته

قیمت پایانی

وضعیت نهایی

شاروم

۸.۳

۱۴۰۹۰

۱۲۹۲۰

شستان

۷.۵

۴۷۱۲

۴۳۵۸

وپترو

۴.۲

۳۵۸۰۰

۳۴۲۸۰

زاگرس

۳.۹

۱۴۲۶۰۰

۱۴۲۶۰۰

شبصیر

۳.۹

۱۹۰۲۰

۱۸۲۸۰

 

چشم انداز هفته آینده

شاید برای گذر از وضعیت فعلی بورس روزهای بیشتری را باید سپری کنیم. در وضعیت فعلی سوددهی در میان تک سهم هایی دور از ذهن نیست ولی وضعیت کل بازار نیازمند آرامش است .